Pagini

sâmbătă, 11 mai 2013

Economii

       Oseola McCarty, acum la 87 de ani, a facut toata viata ei un singur lucru: a spalat haine. Acum a devenit faimoasa din cauza aceasta, sau mai bine zis pentru ceea ce a facut cu rezultatele muncii ei.
        Zeci de ani la rand, Miss McCartey a castigat 50 de centi pentru o stiva de haine pe care le spala famillilor avute din Hattiesburg, Mississippi, preferand scandura de spalat in locul masinilor electrice. In fiecare saptamana a pus ceva deoparte in contul ei de economii de la banca. Acum cand s-a pensionat, a cerut bancii sa-i comunice cati bani a adunat.
       "250.000 dolari ", a raspuns omulde la banca. A fost socata. "aveam mai mult decat imi trebuia", a spus ea. "nu pot lua cu mine nimic din lumea aceasta, a mai adaugat ea, asa ca m-am gandit  sa-i dau pentru un copil sarac sa-si poata face ceva educatie."
       Modesta, ramasa necasatorita toata viata, spalatoreasa a daruit Universitatii de Sud a Statului Mississippi suma de 150.000 de dolari pentru a ajuta copii de culoare sa studieze. "este mai bine sa dai decat sa primesti", a spus ea reporterilor. "Eu am incercat. Asa este."

2 comentarii: